Directiewijziging bij MTB Architecten

Per 1 januari 2020 wordt de directie van MTB Architecten gevormd door de heren John van Dijk en Martijn Braunstahl, beide in de functie architect – directeur.De heer Eddy van IJzendoorn is uitgetreden uit de directie en heeft MTB Architecten verlaten. Hij zet zijn carrière voort als zelfstandig Project- en Bouwmanager. De beide andere directieleden, John van Dijk en Martijn Braunstahl, hebben zijn aandeel in het bedrijf overgenomen.

 

Vacature bouwkundig tekenaar, MTB architecten Apeldoorn

26-09-2018

Wij zijn op zoek naar bouwkundige tekenaars, kijk voor meer informatie bij onze vacatures.

Stagair gezocht

13-07-2018

Studeer jij HBO Bouwkunde en zoek je een stageplek? Zie deze advertentie.

Start bouw 14 appartementen Wezep

31-05-2018

Aan de Nieuwlandsweg te Wezep is gestart met de bouw van 14 appartementen verdeeld over 3 bouwlagen. Aannemer Nikkels bouwt het complex, de fundering is inmiddels gereed.

68 huurwoningen volgens nieuwe energienorm opgeleverd

09-04-2018

MTB Architecten heeft 68 huurwoningen ontworpen voor corporatie Ons Huis die voldoen aan de BENG-eisen die vanaf 1 januari 2020 de EPC voor nieuwbouw vervangen. Bouwer Van Wijnen heeft recentelijk de woningen in de Apeldoornse wijk Zuidbroek opgeleverd. De woningen stoten jaarlijks zeventig procent minder CO² uit dan een vergelijkbare woning die conform de huidige wetgeving is gebouwd. De woningen zijn voorzien van dikke isolatie en een slim ventilatiesysteem, waarbij frisse lucht die naar binnen komt wordt opgewarmd door gebruikte lucht die eruit gaat. Dankzij een extra filter blijft de lucht in de woning wel schoon – en hoeft er geen raam te worden opengezet. De woningen zijn voor extra warmte aangesloten op stadsverwarming (met een waterzuivering als bron). Zonnepanelen op het dak leveren een bijdrage aan de energiehuishouding en voor de verlichting worden leds gebruikt. 

Bouw Steigereiland Amsterdam is begonnen

30-03-2018

Vandaag is begonnen met de heiwerkzaamheden van Steigereiland Amsterdam

Seminar Kubus over Archicad bij MTB Architecten

13-03-2018

Vijf architectenbureaus in Nederland geven tekst en uitleg over hun ervaringen met Archicad aan andere architecten die geïnteresseerd zijn in Archicad. Op 13 maart was MTB Architecten aan de beurt.

68 BENG woningen Korrelhoed Zuidbroek Apeldoorn

02-11-2017

Aannemer Van Wijnen Harderwijk heeft luchtfoto's laten maken met een drone van de bouwlocatie waarbij de verschillende fases van het project goed zichtbaar zijn. 

Start bouw SO/VSO De Lelie Harderwijk

26-10-2017

Op 26 oktober werd de start bouw van de school de Lelie te Harderwijk gevierd. Alle kinderen die in augustus 2018 hier les krijgen waren uitgenodigd. Elke groep had haar eigen doek gemaakt voor op het bouwhek. Deze werden na elkaar onthuld met bijzijn van de docenten en bestuursleden van stichting Educare, van Wijnen, MTB Architecten en wethouder P. Teeninga. Een frisse start voor de bouw van een mooie nieuwe school.

Vacatures beschikbaar voor vestiging Apeldoorn en Amsterdam

27-09-2017

Voor MTB Architecten vestiging Apeldoorn aan de Vosselmanstraat 504 zijn wij op zoek naar 2 bouwkundig tekenaars (1x Archicad en 1x Revit).

Voor MTB Architecten vestiging Amsterdam aan de Asterweg 13 zijn wij op zoek naar 1 bouwkundig tekenaar.

Voor meer info zie: Vacature MTB Architecten

Energieneutrale woning

26-09-2017

Deze energieneutrale woning in Amersfoort kenmerkt zich door zonnepanelen en collector op het zuidgerichte lessenaarsdak. Een lucht-water warmtepomp voorziet in de overige warmtevraag. Tevens is er Triple glass toegepast, een Rc van 6.0 voor de wanden en 7.0 voor het dak, warmteterugwinning op de gebalanceerde ventilatie en een zeer nauwkeurige tochtdichting.

Voor info zie: woning Amersfoort

Opening nieuwe kantoorpand MTB Architecten

20-04-2017

Op donderdag 20 april is ons nieuwe kantoorpand aan de Vosselmanstraat 504 officieel geopend door wethouder Nathan Stukker van de Gemeente Apeldoorn.

Zie onderstaande Youtube link voor de video.

Officiële go voor bouw van 68 woningen Vellertzoom ‘Korrelhoed’

19-04-2017

De overeenkomst tussen woningstichting Ons Huis en de Gemeente Apeldoorn is ondertekend. MTB Architecten heeft het bouwplan van 68 eengezinswoningen ontworpen.

Bron: website Gemeente Apeldoorn

Interview Eline van Duijn

29-03-2017

Gepubliceerd in nieuwsbrief Onderhoudend van Steven Janssen B.V. (voorjaar 2017) naar aanleiding van de oplevering van de interieuraanpassingen van Het Kasteel (Spelderholt Beekbergen)

Zie PDF-bestand voor het interview

Interieur aanpassingen kasteel Spelderholt

16-01-2017

Het interieur van Kasteel Spelderholt wordt aangepast om de locatie een eigentijdse uitstraling te geven. Tevens kan de hele begane grond een grote feestlocatie worden, ideaal voor bruiloften en grotere evenementen. 

Medewerkers van Spelderholt houden de bouwwerkzaamheden bij in hun blog, zie: blog Spelderholt

Verhuizing MTB Architecten

18-11-2016

Gisteren was onze verhuisdag, we zijn vanaf maandag 21 november bereikbaar op het volgende adres:

Vosselmanstraat 504 

7311 VX Apeldoorn

Telefoon: 055-5216177

Nieuw bedrijfspand MTB Architecten

27-10-2016

Per 21 november 2016 verhuizen we met kantoor Apeldoorn naar een prachtig eigen pand.

Adresgegevens:

Vosselmanstraat 504 / 7311 VX Apeldoorn

Dat is recht tegenover de CODA bibliotheek van Apeldoorn, op 350 m van onze huidige locatie

Opening De Diamant Apeldoorn

26-10-22016

Op woensdag 26 oktober is het nieuwe schoolgebouw van de Diamant in Het Rooster officieel geopend door de kinderen van de school en wethouder Johan Kruithof. Met elkaar pootten zij plantjes die fungeren als zonwering voor het open en transparante gebouw dat vanaf de grote vakantie al in gebruik is voor opvang en onderwijs van kinderen.

Terrein hoofdentree Randerode gereed

20-10-2016

Het terrein voor de hoofdentree van Randerode is opgeleverd, de nieuwe beek met zwerfkeien en bankjes zorgen voor een rustgevende uitstraling.

Brötje Heizung Duitsland Hal 28 opgeleverd

07-09-2016

De distributiehal met kantoren is inmiddels in gebruik. Na de verbouwing is de hal voorzien van 4 dockshelters met laadkuil aan de rechterzijde, kantoren op de begane grond en 1e verdieping aan de linkerzijde. Tussen beide delen bevinden zich toiletten, gangzones en een uitgiftebalie. 

Verbouwing loft in centrum Amsterdam

14-06-2016

De werkzaamheden aan een luxe appartement in het centrum van Amsterdam zijn begonnen.

De steile trap verhinderd het transport van groot bouwmateriaal via de voordeur.

Aannemer DNBA heeft een manier gevonden om de materialen toch op de plek van bestemming te krijgen.

Video revalidatiecentrum Winkewijert Apeldoorn

26-05-2016

Deze video geeft een goed beeld van revalidatie-en herstelcentrum Winkewijert te Apeldoorn. Op 8 februari 2016 werd deze gerenoveerde vleugel van Randerode feestelijk geopend.

MTB Architecten heeft de renovatie ontworpen en begeleid tijdens de uitvoering.

Uitvoering Brötje Heizung Duitsland

28-04-2016

In Rastede Duitsland wordt volop gebouwd voor Brötje Heizung. Fase 1 en 2 bestaan o.a. uit een gevelrenovatie en een nieuwe hellingbaan met 4 dockshelters. Fase 3 volgt later dit jaar.

Aanleg terrein rondom basisschool De Diamant Zuidbroek Apeldoorn

22-04-2016

Het terrein rondom basisschool De Diamant in de wijk Zuidbroek wordt momenteel aangelegd. MTB Architecten heeft het plan uitgewerkt i.s.m. de Gemeente Apeldoorn. De nieuwe school met kinderopvang wordt in het komende schooljaar in gebruik genomen.

Oplevering ABN AMRO Bank Apeldoorn, Hofstraat 161

07-03-2016

In februari 2016 is de ABN AMRO Bank aan de Hofstraat 161 te Apeldoorn opgeleverd. De begane grond is verbouwd naar de nieuwe huisstijl van de ABN AMRO Bank. Hetzelfde is gebeurd met de buitengevel.

Opening revalidatiecentrum Winkewijert

09-02-2016

Op 8 februari 2016 vond de feestelijke opening plaats. De nieuwe naam "Winkewijert" werd onthuld met carnaval als thema.

Hoogste punt nieuwbouw basisschool De Diamant bereikt

17-12-2015

Afgelopen week is de betonnen dakvloer gelegd, het hoogste punt is daarmee bereikt. De vlag is aangebracht op het hoogste dakvlak. Op de achtergrond is het woningbouwproject Het Rooster zichtbaar, deze is tevens ontworpen door MTB Architecten

Onthulling bouwbord basisschool De Diamant

08-10-2015

Op woensdag 7 oktober 2015 is het bouwbord onthuld en werd de officiële start van de bouw van basisschool De Diamant het Rooster gevierd.

Zie ook bijgevoegde video door op het Youtube symbool te klikken.

1e paal nieuwbouw basisschool De Diamant

05-10-2015

Op 30 september 2015 is de eerste paal in de grond geslagen voor de nieuwbouw van basisschool De Diamant in de wijk Zuidbroek te Apeldoorn.

Opdrachtgever is Stichting PCBO

Foto is gemaakt door aannemer Jansman uit Luttenberg

Feestelijke opening recreatiewoningen Wenum

07-09-2015

Op zaterdag 5 september konden bezoekers een kijkje nemen in de 12 recreatiewoningen aan de Kanaweg te Wenum. Deze woningen richten zich op paardenliefhebbers, een paardenstal bij de woning is inbegrepen.

Splendor winnaar Amsterdamprijs voor de kunst

03-09-2015

MTB Architecten feliciteert Splendor met het winnen van de ‘ Amsterdamprijs voor de kunst’.

De bijdrage van MTB Architecten bij het ontstaan van Splendor is groot geweest.

Van de eerste gedachtenspinsels tot en met de restauratie en transformatie van het voormalige badhuis in Amsterdam heeft MTB Architecten Splendor geadviseerd.

MTB Architecten is trots op het resultaat en feliciteert Splendor met het winnen van de Amsterdamprijs voor de Kunst

MTB Architecten duikt op bij de Europese Spelen in Azerbeidzjan

19-06-2015

Stagiaire Vinny Lee is aanwezig bij de Europese Spelen in Bakoe, Azerbeidzjan om haar zus aan te moedigen bij het onderdeel schoonspringen.

Zonsondergang-foto BDR Thermea

10-06-2015

Het nieuwe pand van BDR Thermea aan Kanaal Zuid te Apeldoorn gefotografeerd net voor zonsondergang.

Start bouw 30 huurwoningen op IJsselstreeklocatie Deventer

20-05-2015

Vorige week is de bouw gestart van 30 huurwoningen aan de H.G. Gooszenstraat te Deventer. Deze 30 woningen zijn verdeeld over 6 woonblokken. Nikkels bouwbedrijf verzorgt de uitvoering, de verwachte oplevering is eind 2015.

Transformatie BDR Thermea Apeldoorn gereed

31-03-2015

Dankzij de nieuwe klimaatgevel rondom de huidige gevel is het gebouw van BDR Thermea Apeldoorn aan Kanaal Zuid getransformeerd in een strak, modern ogend kantoorpand. Het bestaande pand bleef tijdens de verbouwing in bedrijf en dankzij de extra gevel is het gebouw zeer energiezuinig. 

Oplevering fase 1 Geriatrisch revalidatiecentrum

19-02-2015

Op donderdag 19 februari vindt de laatste verhuizing van fase 1 plaats, deze fase had betrekking op de helft van de Noordvleugel op de begane grond (2 bedskamers), 1e en 2e verdieping (1 bedskamers).

Er wordt na deze verhuizing direct overgegaan op fase 2 (de andere helft van de Noordvleugel) 

Opening VSO De Zonnehoek

11-02-2015

Op dinsdag 10 februari 2015 is de verbouwde school geopend, de leerlingen hadden tijdens de verbouwing gebruik gemaakt van de locatie Het Kristal (Zuidbroek Apeldoorn). Het interieur-ontwerp kenmerkt zich door aansprekende kleurstellingen in vloer- en wandafwerkingen.

De Zonnehoek is een christelijke school voor speciaal onderwijs (SO) en voortgezet speciaal onderwijs (VSO) voor zeer moeilijk lerende kinderen. Ook is De Zonnehoek steunpuntschool voor leerlingen met een stoornis in het autistisch spectrum (ASS).

De bouw van 12 luxe recreatiewoningen is gestart

06-11-2014

Inmiddels is de bouw van 12 recreatiewoningen aan de Kanaweg te Wenum gestart. Deze luxe 2 onder 1 kap recreatiewoningen worden op het terrein naast de huidige Pensionstal Dresspring gebouwd. Deze paardenstal bestaat inmiddels 20 jaar en ligt tussen Apeldoorn en Vaassen. In de nieuwe situatie kunnen paardenliefhebbers tevens overnachten op het terrein van Dresspring.  

Uitbreiding BDR Thermea

08-10-2014

De nieuwe klimaatgevel en extra verdieping zijn bijna gereed, het bestaande kantoorgebouw van 2 bouwlagen kan gewoon door blijven draaien tijdens de bouwwerkzaamheden. Dankzij deze extra gevel voor de huidige gevel wordt de energieprestatie van het gebouw verhoogd naar energielabel C.

MTB Architecten wint interieur-ontwerpwedstrijd

04-09-2014

Interieurarchitect Eline van Duijn van MTB Architecten heeft de aanbesteding gewonnen voor het ontwerp van de raadzaal van het gemeentehuis in Elburg i.s.m. Brummel projectinrichters

Het ontwerp is gebaseerd op de plattegrond van de historische stad. De slotgrachten en het stratenpatroon zijn vertaald in het interieur. De kenmerken van het bestaande gebouw zijn versterkt en een nieuwe open uitstraling werd gecreëerd.  Het zicht naar de gangzones blijft gehandhaafd om zo de kenmerken van het bestaande gebouw een eenheid te laten vormen met het nieuwe interieur.

MTB Architecten wint de AIA Architectuurprijs 2014 voor project Steigerdijk in Heerhugowaard

09-07-2014

De woningen aan de Steigerdijk in Stad van de Zon in Heerhugowaard zijn het architectonische hoogtepunt van Heerhugowaard. Met het ontwerp wint John van Dijk van MTB Architecten de AIA Architectuurprijs 2014.

MTB Architecten ontvangt FIRA certificaat

25-06-2014

MTB Architecten heeft deze week het FIRA certificaat ontvangen.

Doelstelling FIRA platform:

Verbinden Inkopers & Leveranciers. FIRA koppelt ondernemingen die duurzaam inkopen aan potentiële duurzame leveranciers.

Virtuele Marktplaats Duurzaamheid. Leveranciers vullen hun duurzaamheidsprestaties online in. Inkopers bekijken de prestaties online en kiezen de meest geschikte leveranciers; gemakkelijk en effectief.

MVO Kennismakelaar. Duurzaamheidsprestaties van de leveranciers worden beoordeeld door FIRA experts en begrijpelijk weergegeven voor inkopers.

Voor extra informatie zie: FIRA website

Viering start bouw Randerode

17-06-2014

Op maandag 16 juni 2014 werd met een skippybal als sloopkogel het startsein voor de verbouwing gegeven. Zorggroep Apeldoorn begint volgende week met de verbouwing van een deel van Randerode tot eigentijds revalidatiecentrum.

Verhuizing cliënten Visio De Noord Blaricum

21-05-2014

Een aantal Visio-bewoners met een visuele en verstandelijke beperking keerde op dinsdag 6 mei terug naar de gerenoveerde woningen aan De Noord in Blaricum. Omdat het juist voor deze mensen extra spannend is, kreeg de verhuizing een feestelijk karakter door hen op verrassende wijze naar hun vernieuwde huisvesting te brengen. Dat gebeurde namelijk met ronkende motor en (af en toe) loeiende sirene; elke cliënt werd in een oude rijkspolitie-Porsche van de Algemene Verkeersdienst Rijkspolitie naar Blaricum gereden! Cliënten en begeleiders genoten volop. Adviesbureau draaijer+partners uit Bunnik bood deze ludieke wijze van vervoeren aan.

Na een renovatie van acht maanden was de verhuizing op 6 mei een feit. De bewoners waren die dag aanwezig bij Visio Elizabeth Kalishuis aan de Bovenweg 2 in Huizen, waar zij deelnamen aan dagbestedingsactiviteiten. Zij werden individueel met de oude Porsche naar De Noord vervoerd. De verhuizers hadden zo voldoende tijd om de verhuizing te verzorgen. De cliënten sliepen ’s avonds in hun nieuwe appartementen.

Woningen op maat

Visio biedt de cliënten huisvesting die voldoet aan de eisen van deze tijd. Het gebouw aan De Noord in Blaricum was toe aan vernieuwing en is verbouwd tot een pand met daarin negen volwaardige appartementen. De gerenoveerde woningen komen tegemoet aan de woonwensen van de bewoners. Voor iedere cliënt een eigen appartement (privacy) maar zij wonen wel onder één dak (vanwege o.a. sociale contacten). Er is een gezamenlijke eet- en woonkamer waar iedereen kan eten. Uiteraard is het voor de cliënt ook mogelijk om in het eigen appartement te eten. Ook is een lift gebouwd, zodat de mensen die slechter te been worden, binnen De Noord kunnen blijven wonen. Daarnaast is er extra aandacht voor verlichting en inrichting. Scherpe contrasten door middel van verlichting kunnen het verschil maken tussen wel of niet zelfstandig je weg kunnen vinden. Goede verlichting maakt het verschil in wel of niet een activiteit of hobby kunnen uitoefenen.

Projectteam

Er zijn meerdere partijen bij de renovatie betrokken geweest. Het projectteam bestond uit MTB Architecten, ingenieurs- en adviesburo Technion, aannemingsbedrijf Draisma, adviesbureau draaijer+partners en natuurlijk Visio zelf.


Artikel MTB Architecten

15-05-2014

In het magazine Driesteden Business (nummer 2 - april 2014) staat een artikel over het bedrijfsprofiel van MTB Architecten.

Opening nieuwe bedrijfspand Finstral

17-04-2014

Op 19 en 20 april 2014 wordt het nieuwe bedrijfspand van Finstral aan de Tweelingenlaan 68 feestelijk geopend. Het bouwkundig en interieur ontwerp is verzorgd door MTB Architecten.

Op de foto staan o.a. John van Dijk (architect), Eddy van IJzendoorn (directievoering / projectleider) en Eline van Duijn (interieurarchitect).

Oplevering ABN AMRO Bank Doetinchem

08-01-2014

Eind 2013 is de verbouwing van de ABN AMRO Bank Doetinchem aan de Terborgseweg 4 afgerond. De bankshop is verbouwd volgens het concept Bankshop 2.0 waarin de Anno Nu stijl is geintegreerd. 

Viering start bouw Uddelsekampweg

19-11-2013

Op maandag 18 november is de start van de bouw van Fase 1 aan de Uddelsekampweg gevierd. Directeur Dick de Man van Sprengenland Wonen trekt samen met leerlingen tekeningen op het bouwhek tevoorschijn. MTB Architecten heeft 15 eengezinswoningen en 4 seniorenwoningen ontworpen.

Nieuwe entree Slijterij Hamer

18-11-2013

Op vrijdag 15 november heeft slijterij Hamer aan de Zwolseweg een nieuwe entree gekregen. De klanten komen voortaan via een "wijnvat" de slijterij binnen. MTB Architecten heeft het ontwerp gemaakt voor deze entree, de nieuwe eyecatcher van het pand.

Splendor genomineerd voor de Geurt Brinkgreve Bokaal

15-10-2013

De Geurt Brinkgreve Bokaal is een onderscheiding die de gemeente Amsterdam jaarlijks toekent aan het beste initiatief op het gebied van herontwikkeling of renovatie in de bestaande gebouwvoorraad. De prijs is nadrukkelijk bedoeld voor een gebouw dat door de ingreep een belangrijke bijdrage levert aan de leefbaarheid in een buurt: een gebouw dat 'teruggegeven' wordt aan de stad en de inwoners. Trots kunnen we hier vermelden dat Splendor één van de 3 genomineerden is voor deze bokaal in 2013.

Het winnende project wordt bekend gemaakt bij "De Prijzen van 2013" op dinsdag 17 december.

Start verkoop woningen Zuidbroek

28-08-2013

Op zaterdag 31 augustus gaan de rijwoningen in Zuidbroek in de verkoop met een vanafprijs van 169.500 euro incl. keuken en badkamer.

Steigerwerk rondom Splendor is verwijderd

02-07-2013

De steiger is weg bij Splendor. De oude historische kleuren geven een kleurrijk beeld van dit monument in de stijl van de Amsterdamse school.

De oplevering nadert en momenteel wordt er hard gewerkt aan de laatste loodjes.

Na een zomer van proefdraaien en afstemmen gaat Splendor in september officieel open.

Start verkoop appartementen Loenen

01-07-2013 

Op maandag 24 juni ging de verkoop van de appartementen aan de Eerbeekseweg, hoek Horstweg van start.

Artist Impressions: TEAM3D Twello

Interview over de Cube (Droomparken)

26-04-2013

Het interview met architect Martijn Braunstahl over het succesvolle concept van de recreatiewoning de Cube die hij heeft ontworpen voor Droomparken is hier te lezen: Interview Droomparken magazine

Hoogste punt viering Splendor Amsterdam

07-03-2013

Deze week is begonnen aan de reconstructie van de ventilatiekap van het voormalige badhuis. Daarmee werd het hoogste punt van de verbouwing/ restauratie bereikt. De vlag van Kon. Woudenberg ging in top en er was gebak. Daarna werd er weer hard en ambachtelijk doorgetimmerd. 

Kleuren buitengevel Splendor Amsterdam

14-01-2013

Samen met de Bureau Monumenten en Archeologie van Amsterdam hebben we de kleuren vastgesteld van het voormalige badhuis aan de nieuwe Uilenburgerstraat.

Tot onze verrassing bleek er groen op de kozijnen gezeten te hebben. en volgens de experts van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed zouden de boeiboorden en windveren okergeel zijn geweest.

Met dit verfrissende resultaat.

Lezing John van Dijk tijdens Nacht van de Architectuur Apeldoorn

12-12-2012

Lezing door John van Dijk van MTB Architecten met zijn visie op een duurzame toekomst voor de Apeldoornse wijk Kerschoten en het wijkwinkelcentrum Mercatorplein.

Gehouden op de Nacht vd Architectuur 2012 op vrijdag 23 november j.l.

Gevelreclame Blauwe Hal Remeha

16-11-2012

Enkele weken geleden is de gevelreclame op de "Blauwe Hal" van Remeha aangebracht. De letters zijn op de lichtdoorlatende blauwe Rodeca platen geplakt en zijn maar liefst 5 meter hoog. Vanaf het kruispunt Kayersdijk - Marchantstraat zijn de donkere letters goed zichtbaar en geven de hal nu een eigen identiteit. Er wordt zeer enthousiast gereageerd op het eindresultaat.   

Publicatie Level Z op Designboom

23-10-2012

Omschrijving Designboom: 's werelds eerste online magazine voor kunst, architectuur en design. Designboom.com bestaat sinds 1999 en heeft momenteel 4,2 miljoen lezers per maand in 192 landen.

Nominatie Publieksprijs Architectuur met 2 projecten

15-10-2012

MTB Architecten is met 2 projecten genomineerd voor de Publieksprijs Architectuur 2012, het gaat om de sporthal Zuidbroek te Apeldoorn en wooncomplex Essenkamp te Uddel.

Aanpassing kantoor MTB Architecten

04-10-2012

De lange wand op de begane grond is sinds deze week aangepast. De letters MTB Architecten zijn door middel van horizontale witte lijnen goed zichtbaar op de antraciet-kleurige wand. De wand en de letters vormen hierdoor een eenheid. Wij zijn zeer tevreden over het eindresultaat.

Opening uitbreiding Fakkel

28-09-2012

Op 27 september 2012 is de uitbreiding van PCBS De Fakkel aan de Roerdompweg 3 officieel geopend. Na de speech van de directeur was het tijd voor een spetterend optreden van 3 leerlingen. Het nieuwe podium kwam hierbij goed tot zijn recht. 

Opening congrescentrum Remeha

06-09-2012

Op 6 september is de nieuwbouw van het congrescentrum van Remeha Apeldoorn feestelijk geopend.

Projectpagina: Remeha

Remeha congrescentrum interieur

17-08-2012

Interieurarchitect Eline van Duijn heeft het interieurontwerp voor de nieuwbouw van het congrescentrum van Remeha gemaakt. De opdracht bestond uit het ontwerpen van een receptiebalie, koffiecorner met zithoek, een zithoek op de 1e verdieping en het bepalen van alle wand- en vloerafwerkingen.

Projectpagina: Remeha

Interieur aanpassing ABN AMRO Bank Hertogstraat, Nijmegen

07-08-2012

In mei 2012 is de interne verbouw van de ABN AMRO Bank aan de Hertogstraat te Nijmegen opgeleverd. Het call-center is akoestisch opgewaardeerd en de werksfeer is verhoogd door het gebruik van natuurlijke materialen en fotoprints.

Projectpagina: Hertogstraat

Oplevering PCBS De Fakkel

25-05-2012

Op woensdag 23 mei 2012 is de uitbreiding van basisschool De Fakkel opgeleverd. Door de uitbreiding heeft de school er een personeelsruimte, speellokaal met podium, een keuken en meerdere kantoren en lokalen bij gekregen. De gangzone van de bestaande school loopt in 1 lijn door naar die van de nieuwbouw. Het straatwerk wordt binnen enkele weken opgeleverd.  

Voor extra foto's: De Fakkel

Oplevering Heuvellaanschool

27-03-2012

De uitbreiding van de Heuvellaanschool aan de Burglaan is midden maart 2012 opgeleverd. De bestaande school is uitgebreid met een extra lokaal en teamkamer. Vanwege het vervallen van de uitgang naar het schoolplein is er aan de zijgevel een nieuwe uitgang met gangzone gemaakt. Voor de uitbreiding is gebruik gemaakt van aluminium kozijnen, verticaal verduurzaamde houten delen en rood-bruin metselwerk.

Oplevering Sporthal Zuidbroek

14-02-2012

De bouw van de sporthal Zuidbroek nadert zijn voltooiing, bouwkundig is het pand inmiddels opgeleverd. Hierna wordt gestart met de terreininrichting, aan de achterzijde komt een parkeerterrein. Aan de voorzijde komen looppaden met begroeiing.

Optreden Splendor Amsterdam in badhuis

13-01-2012

Splendor heeft reeds gerepeteerd in hun toekomstige huisvesting, het voormalige badhuis aan de Nieuwe Uilenburgerstraat 116 in Amsterdam, klik op onderstaande Youtube link om de film te bekijken.

Na oplevering biedt het gebouw ruime mogelijkheden om te repeteren en concerten te geven. Het gebouw beschikt straks over meerdere oefenruimten en 2 concertzalen. Naar verwachting wordt er in februari 2012 gestart met de bouw. In het voorjaar van 2013 is de verbouwing gereed.

Symposium en receptie De Ruggestee

12-12-2011

Op donderdag 8 december heeft Gerard Zwerus met een symposium over de herbestemming van bestaande gebouwen afscheid genomen als directeur van MTB Architecten.

Artikel krant: De Stentor

Start bouw uitbreiding Veluws College Cortenbosch

25-11-2011

Op 21 november is gestart met de uitbreiding van het Veluws College Cortenbosch aan de Prinses Beatrixlaan te Apeldoorn.

Dankzij de uitbreiding van de 1e verdieping kan de school straks gebruik maken van 2 extra leslokalen en meerdere kantoorruimten.

Met behulp van een extra zware kraan is de staalconstructie op 24 november aangebracht. De stalen balken van 18 meter lang en 65 cm dik werden over het dakvlak van de bestaande school gehesen.

Tjalraad genomineerd voor de architectuurprijs Achterhoek 2011

21-10-2011

Op 4 november aanstaande zal de uitreiking plaatsvinden in de Dru Cultuurfabriek in Ulft, de vakjury heeft inmiddels zijn oordeel geveld. Het publiek kan vanaf 7 oktober (tot en met 3 november 12:00 uur) een voorkeursstem uitbrengen.

MTB Architecten wint ontwerpwedstrijd Gemeente Epe

14-10-2011

MTB Architecten heeft de ontwerpwedstrijd voor de nieuwbouw-woonwijk Kleurrijk Wonen Locatie Kouwenaarsschool & Holthuijzenstede te Vaassen gewonnen. Het betreft een woonwijk met een appartementencomplex, vrijstaande woningen, rijtjeswoningen en 2- en 3 onder 1 kap woningen.

Het ontwerp is in samenwerking met Van Norel Bouwgroep gerealiseerd.

MTB Architecten in De Architect

03-10-2011

In het vakblad De Architect staat een artikel over een vrijstaande woning in Zwolle, artikel zie: De Architect

Start bouw sporthal Zuidbroek

29-08-2011

Begin augustus 2011 is de bouw van de sporthal Zuidbroek gestart. 

Op de foto is het heiwerk van de palenfundering te zien.

 

MTB Architecten onderdeel architectuurfietstocht door De Volkskrant

19-08-2011

Het nieuwbouw-project Hokatex in Ugchelen De Volkskrant was in juli 2011 onderdeel van de architectuurfietstocht door De Volkskrant.

Opening Prinses Beatrixschool

04-07-2011

Op 17 juni 2011 is de uitbreiding van de Prinses Beatrixschool feestelijk geopend door de heer Wegman, wethouder van de Gemeente Apeldoorn.

Het betreft de uitbreiding van de school in Wenum Wiesel met 2 lokalen die voor het grootste deel onder het maaiveld zijn aangelegd. 

 

Start bouw Essenkamp in Uddel

16-05-2011

Begin mei 2011 wordt begonnen aan de bouw van 9 woningen aan de Essenkamp in Uddel. Ze vervangen zes verouderde seniorenwoningen, die vorig jaar zijn gesloopt.

MTB Clusterteam wint wedstrijd beste Passiefhuis van Apeldoorn!

09-03-2011

In hechte samenwerking met hun teamgenoten van Bartels Ingenieursbureau, Hollander techniek, WKZ Installatietechniek, De Woonmensen, CAD interim, Aannemingsbedrijf Draisma en Installatiebedrijf Zweering is door integraal ontwerpen een zeer energiezuinig Passiefhuis ontworpen. Meest opvallend aan het ontwerp zijn de toepassing van lokale materialen, traditionele methoden voor beheersing van het binnenklimaat en moderne maar eenvoudige technieken voor energiebesparing. Door zonnecollectoren en PV-panelen levert de woning meer energie dan er verbruikt wordt!

Woensdag 2 maart was de presentatie en beoordeling van deze door Stichting Apeldoorn Voorop In Duurzaamheid georganiseerde wedstrijd. De jury koos unaniem het ontwerp “Ons Huus” tot winnaar.

Meer informatie