Kulturhus Raalte

Projectpagina: Kulturhus

Interieurarchitect: John van Dijk

In de vloeren van de begane grond en de eerste verdieping is een organische vorm verwerkt. Deze lichte gietvloer bestaat uit encyclopediebladzijden voorzien van een transparante kunstharslaag. Achter in het gebouw zijn een nieuwe lift en een in het oogspringende Engelse trap geplaatst. Door de afwerking van de vloer, de zorgvuldige plaatsing van de vides, de lift, de trap en de informatie balies ontstaat een ‘route architecturale’ naar de bibliotheek op de eerste verdieping.

De ruimtelijke organisatie en het interieur van het Kulturhus zijn eenvoudig aan te passen aan de gezamenlijke en wisselende wensen van de gebruikers. Dit geldt ook voor het maatwerk meubilair; de naamsaanduidingen van de gebruikers en de bewegwijzering zijn eenvoudig aan te passen. In samenwerking met het interieur bedrijf Majari is een concept ontwikkeld waarbij met beperkt budget het interieur een duidelijke eenheid vormt  en toch iedere gebruikersgroep herkenbaar blijft. De eenvoudig gebouwde vurenhouten balies ontlenen hun kracht aan de geschilderde belettering. Het gebruik van typografie en woorden in de vloer en op de balies is voor een Kulturhus met bibliotheek een toepasselijke oplossing.

Het interieur heeft een helderheid en openheid gekregen die de gewenste verbinding mogelijk maakt en samenwerking met de verschillende instanties stimuleert.

opdrachtgever:
Woningcorporatie Salland Wonen
locatie:
Marktstraat
 
Raalte
oplevering:
2002