De Baskuul

Projectpagina: Baskuul

De Baskuul is een dagbestedingscentrum voor kinderen met een verstandelijke en veelal ook lichamelijke beperking. Het ontwerp beslaat een verbouwing en uitbreiding van twee bestaande scholen aan de Casper Fagelweg in Apeldoorn. Op de begane grond bevinden zich de groepsruimten en op de verdieping is weekend opvang.

De patio

Tussen het bestaande gebouw en de nieuwbouw is ruimte gecreëerd als centrale hal. Deze ruimte is vormgegeven als binnenpatio. De wanden van de nieuwbouw zijn afgewerkt met door en door gekleurd MDF en van de bestaande bouw is het originele metselwerk in het zicht gebleven. De vloer is voorzien van een grindprint.

Weekendverblijf

Het weekendverblijf moet en thuis zijn voor de kinderen die eens een weekend moeten overblijven. Voor ons is dat reden geweest de bovenverdieping vorm te geven als hotel. Naast kamers zijn er drie gemeenschappelijke ruimten. De meest centrale ruimte is de keuken en eetkamer. Er is een mooie keuken geplaatst met voldoende ruimte voor de kinderen om mij te helpen met koken of gezellig aan te schuiven. De wand is afgewerkt met schoolbordverf waardoor er recepten opgeschreven kunnen worden. Naast de keuken is er ook nog een zitkamer en activiteitenruimte.

Kleurgebruik

De doelgroep voor dit kindcentrum zijn puberende kinderen. Ongeacht de handicap hebben die ook behoefte aan moderne en frisse kleuren. Als kroon en icoon is er een grafitti gemaakt dat symbool staat voor de Baskuul.

opdrachtgever:
Gemeente Apeldoorn en De Passerel
locatie:
Casper Fagelstraat
 
Apeldoorn
oplevering:
2007