Verbouwing ABN AMRO Winterswijk

Tijdens de uitvraag voor de verbouwing van de ABN AMRO te Winterswijk was de vraag om een zo`n duurzaam mogelijk gebouw op te leveren. Dit heeft geresulteerd dat er gekeken is om zoveel mogelijk materialen her te gebruiken of later weer her te gebruiken is. Hierdoor is de voormalige kluisruimte gedeeltelijk open gewerkt en heeft het een herbestemming gekregen tot workshopruimte. De nieuwe spreekkamers zijn dusdanig gemaakt dat deze geheel in elkaar gezet zijn zonder een schroef te gebruiken en kunnen indien nodig gedemonteerd worden en elders opnieuw geplaatst worden. De verticale houten latten op  de voorzijde zijn de oorspronkelijke staanders van de houten stellingen uit archiefruimtes van de ABN AMRO Banken. De vloer is van een pvc vrij materiaal gemaakt en gelegd in een antislip zodat deze er ook weer geheel uit gehaald kan worden. Ook alle inrichtingselementen zijn bekeken en grotendeels vervaardigd van reeds bestaand meubilair. Op het dak is de dakbedekking vervangen incl. isolatie naar een Rc van 6.0 en er zijn tevens zonnepanelen op het dak gelegd. Tevens is er voor deze locatie een Breeam certificering aangevraagd.

opdrachtgever:
ABN AMRO
locatie:
Balinksestraat
 
Winterswijk
oplevering:
2019