Congrescentrum Remeha

De receptiebalie in het congrescentrum is de opvallende kern van de nieuwbouw. Het is een opvallend volume die de gangzones met elkaar verbind doordat de zalen via beide kanten te bereiken zijn. In het volume bevinden zich de conferentieruimten. De balie is aan de linker- en rechterzijde opgenomen in de houten wand terwijl de overkraging van de verdiepingsvloer het plafond boven de balie vormt.

In de koffiecorner met zithoek zitten elementen die het internationale karakter van Remeha benadrukken. Vanaf deze koffiecorner is de entreehal goed te overzien.

De gebeitste houten delen in de zijwanden naast de receptiebalie zorgen voor een natuurlijke uitstraling. Er is gekozen voor een open houtbekleding vanwege de akoestische eigenschappen.

De zithoek op de 1e verdieping bestaat uit design (maatwerk)meubilair, de zithoek is afgebakend van de rest door middel van halfhoge wandelementen waarop Remeha uitingen staan

Door de overgang van verschillende vloerafwerkingen op de begane grond en 1e verdieping worden de ruimten optisch van elkaar gescheiden. Bij iedere functie ontstaat een eigen zone en identiteit. In de koffiecorner loopt een halfronde baan met een houtprint-structuur die hierdoor een verbinding vormt met het halfronde wandelement van het Remeha café. Er ontstaat een open geheel waarin de functies ieder een eigen optische afbakening hebben gekregen.

opdrachtgever:
Remeha Apeldoorn
locatie:
Marchantstraat 55
 
Apeldoorn
oplevering:
2012