Presikhaaf schoolmeubelen

Projectpagina: Presikhaaf

Presikhaaf schoolmeubelen is een gebouw dat gebouwd is op een voormalig terrein van KPN in de wijk Presikhaaf te Arnhem. Een deel van het kantoorgebouw van KPN is blijven staan en gerenoveerd tot kantoorruimte en een showroom voor de schoolmeubelen. Achter deze bebouwing is een productiehal in twee lagen met een twee-laagse kantine op poten. Het oude gebouw en de nieuwbouw zijn aan elkaar gekoppeld met een entreehal.

Sociale werkplaats

De meubelfabriek fungeert ook als sociale werkplaats. Om de werkomstandigheden voor de werknemers te verbeteren is voor de wanden in de productiehal een kleurstudie gemaakt.

De showroom

De showroom bevindt zich in de bestaande bebouwing. Het hele interieur is leeggehaald en vervangen door een nieuwe indeling. Met glazen wanden zijn binnenwanden gemaakt waarmee de kolommen zijn ingepakt en een nieuwe routing is ontstaan. Met gekleurde vlakken zijn plekken gecreëerd voor de verschillende meubelgroepen. Zo is een klaslokaal in glas nagebouwd voor de onderbouwgroepen.

Bij binnenkomst is voor de nog bestaande traforuimte een vitrinekast gemaakt. Hier worden de laatste modellen geshowd. De rode kleur trekt direct de aandacht naar de showroom.

De entreehal

De entreehal bevindt zich tussen de bestaande bouw en nieuwbouw en bestaat uit een glazen gevel die over twee verdiepingen doorloopt. Opvallende elementen in de hal zijn de houten loopbrug en de houten balie. 

 

opdrachtgever:
Presikhaaf schoolmeubelen
locatie:
Bruningweg 10
 
Arnhem
oplevering:
2006