Bedrijfshal leeuwbouw

Opdracht

Doordat het naastgelegen bedrijf vertrok werd voor staalleverancier Leeuwbouw een uitbreiding van hun kavel en daarmee van hun bebouwing mogelijk. Tegen de bestaande hal voor stalen profielen, pijpen en platen aan, kon een aparte hal voor de opslag van roestvaststalen en aluminium producten worden gerealiseerd. De kavel in de vorm van een kwart taartpunt werd maximaal bebouwd.

Opzet

Door de ronde zijde, langs de openbare weg, te voorzien van twee overheaddeuren kon een logistiek en arbotechnisch  zeer gewenste laadlosplek voor meerdere wagens binnen worden aangelegd. Een deel van de hal waaronder de laad- en losplaats moest met de loopkraan bediend kunnen worden, voor de opslag van kleinere producten volstond bereikbaarheid met vorkheftrucks. In samenwerking met constructieadviesbureau Alferink-Van Schieveen is daartoe een diagonale draagconstructie ontworpen.

Architectuur

De ronde gevel geeft het gebouw een zeer krachtige uitstraling, de daarin uitgesneden toegangen tot de overheaddeuren hebben we in roodoranje kleur geaccentueerd. De overige hal is in hetzelfde blauw uitgevoerd als de bestaande naastgelegen hal. In plaats van het gevraagde grote logo midden op de voorzijde hebben we de logo’s op de afgeronde hoeken geplaatst zodat deze maximaal zichtbaar zijn voor het verkeer vanaf de weg. 

opdrachtgever:
BM Managers van het Bouwproces
locatie:
Russenweg 24
 
Zwolle
architect: 
 
oplevering:
2006