Verbouw kantoor Schiphorst BV

Opdracht

Schiphorst Transport- en opslagtechniek is een handelsondernemening voor generieke en productspecifieke kunststof kratten. De hallen zijn in de loop van de jaren uitgebreid en aangepast, maar het kantoor was sinds de bouw ongewijzigd. Samen met het Duitse moederbedrijf is besloten dat het tijd is voor een upgrade. Een onverwacht opgedoken, maar niet onbelangrijk probleem was, aan de huidige situatie, dat de arbeidsomstandigheden voor het kantoorpersoneel nogal verslechterd waren nadat de laatste hal-uitbreiding de rechterzijgevel geheel had dichtgebouwd.

Ontwerp

Het bedrijf ontvangt weinig bezoekers en de ontvangst- en showroomfuncties op de begane grond zijn dan ook beperkt. Veel waarde wordt gehecht aan goede werkomstandigheden voor het kantoorpersoneel. De kantine op de begane grond heeft een fraaie buitenruimte gekregen. De kantoren op de verdieping zijn in een kantoortuin opstelling gesitueerd, met glazen geluidsafscheidingen waar nodig. Door de geheel glazen gevels aan de voor- en linker zijkant is getracht de dichtgebouwde rechter zijgevel te compenseren.  Dat vergde wel een goede zonwering aangezien de voorgevel pal op het Zuiden gericht is.

Uitvoering

Het kantoorblok is destijds  gebouwd als staalskelet met betonvloeren en een voorgezette sandwich panelengevel met ramen daarin. Een belangrijk deel van de verbouw is de vervanging van de W- en E-installaties door eigentijdse. De gevel wordt vervangen door een vliesgevel met een zonwerings lamellenraster ervoor. De lamellen zijn elektrisch kantelbaar zodat de transparantie en de daglichttoetreding steeds maximaal zijn. Het dichte paneel naast de voordeur biedt niet alleen plek aan het logo maar teven privacy aan de personeelsleden die het terras bij de kantine gebruiken.

opdrachtgever:
Schiphorst BV
locatie:
Solingenstraat 41
 
Deventer
architect: 
 
oplevering:
2015