Kantoor en productiehal ICB

Opdracht

Voor chalet-bouwer ICB ontwierpen wij nieuwe bedrijfshal op bedrijventerrein Apeldoorn-Noord. Het bedrijf bouwt vakantie-chalets voor ondermeer enkele grote vakantieparken.  Het succesvolle bedrijf was elders in Apeldoorn uit hun jasje gegroeid en had deze hoogwaardige bedrijfslocatie gevonden, passend bij hun gegroeide ambitieniveau.

Locatie

De Laan van de Maagd is de rand van bedrijventerrein Apeldoorn-Noord die zich, over de groene zone van de Vellertzoom heen, op de woonwijk Zuidbroek richt. De beeldkwaliteiteisen zijn dan ook streng. Wij hebben er daarom voor gekozen de logistiek zeer wenselijke bedrijfsdeuren aan de voorzijde en de laad/los locatie daarbij, wat naar achteren te plaatsen. Ze liggen nu op het tweede plan achter de kantorenstrook aan de voorzijde van het gebouw en  bereikbaar via een onderdoorgang onder de kantoren op de verdieping.

Ontwerp

Het beeld van het gebouw wordt bepaald door de kantorenstrook vóór de hal en vooral door de zonweringslamellen, die de zuidgerichte en grotendeels glazen gevel beschermt tegen oververhitting. Dankzij deze lamellen kan de gevel de mate van transparantie krijgen die de opdratgever zich wenste. Achter de gevel van de kantoren op de verdieping is het verdiepingshoge vakwerkspant te zien dat de grote overspanning mogelijk maakt waarmee de ruimte voor twee laad-/losplaatsen daaronder ontstaat.

opdrachtgever:
International Chalet Bouw
locatie:
Laan van de Maagd
 
Apeldoorn
architect: