Geluidsscherm Oostertocht

Dit 4,5 m hoge geluidsscherm isoleert de Heerhugowaardse wijk Oostertocht van de verkeersader de Oosttangent. Het zet de bocht in bij de rotonde en naast het scherm bevindt zich een bushalte. Dat is aanleiding geweest om het scherm, door het uit laten waaieren van de bovenste helft ervan, een abri te laten vormen voor de bushaltewachtplek. Het scherm heeft een dynamische en organische vorm gekregen.

Het onderste deel is gemaakt van prefab betonelementen en de bovenste helft van Lexaanplaten die met pakkers aan een stalen frame bevestigd zijn. Het Lexaan kan de getordeerde vorm opvangen en ontleent daar ook zijn stijfheid aan.

Het project is uitgewerkt met Ingenieursbureau Amsterdam voor de engineering, aanbesteding en directievoering. Het groene geluidsscherm dat we verderop langs de Oosttangent ontworpen hebben is momenteel nog niet uitgevoerd.

opdrachtgever:
Gemeente Heerhugowaard
locatie:
Oostertocht
 
Huurhugowaard
architect: