Woning aan de Hogenhofstraat in Stadshagen, Zwolle

Het beeldkwaliteitplan gaf strakke spelregels: een zadeldak onder 35 graden; 60 cm brede dakoverstekken, zinken mastgoten en antracietgrijze keramische dakpannen; een deel van de gevel in hout en het metselwerk in aardetinten. De opdrachtgever zocht een stoere eigentijdse uitstraling.  Doordat dichte gevelvlakken en gevelopeningen gelijkwaardig geschakeld zijn tussen de stalen gevelbanden krijgt de woning een luchtig en open karakter. Veranda, dakoverstekken en gevelbekleding zijn van duurzaam gemodificeerd hout.

Een viertal dikke witte kaders om de gevelopeningen geven de woning een in het oog springend beeld.  De nogal verscholen ligging in de hoek tussen twee bouwstroken wordt zo geneutraliseerd.. Aan de tuinzijde herbergt een lessenaardak de royale eetkeuken en de veranda. De kap is iets geroteerd om een grote schoorsteen die een open haard en een buiten stookplaats bevat.

opdrachtgever:
Particulier
locatie:
Hogenhofstraat
 
Zwolle
architect: 
oplevering:
2012