Bastiaan Jacobsen

e-mail: baj@mtbarchitecten.nl

Functie:   

Bouwkundig ingenieur

Werkzaamheden:          

Uitwerken van bouwprojecten (verbouw / nieuwbouw) met behulp van het 3D-tekenprogramma Archicad van voorlopig ontwerp tot en met de oplevering waarbij alle technische eisen en normen aan bod komen, het maken van planningen,  assisteren van de projectleider tijdens de uitvoering, het maken van onderhoudsinspecties met bijbehorende rapporten. 

Motivatie:                         

Als bouwkundig tekenaar heb ik een coördinerende taak in het bouwproces: gemeente, constructeur, E+W installateur, aannemer en overige partijen gaan aan de slag met mijn tekeningen. Het geeft mij voldoening wanneer de uitgangspunten van alle betrokken partijen in het tekenwerk zijn verwerkt en de opdrachtgever tevreden is met het eindresultaat. De architectuur speelt in iedere tekenfase de hoofdrol.

De uitbreiding van de Beatrix school bracht meerdere uitdagingen met zich mee, de nieuwbouw bevindt zich strak langs het bestaande schoolgebouw waardoor de bestaande fundering geïnjecteerd  moest worden met een speciaal betonmengsel. Bovendien wordt er op de erfgrens gebouwd waardoor damwandprofielen uitkomst boden. Vanwege het aanlegniveau van 2,60 meter onder maaiveld was een bronbemaling voor het afvoeren van het grondwater noodzakelijk. Al deze facetten maken dit tot een bijzonder project.

 

Recente projecten:
28 woningen in het Rooster te Apeldoorn
7 woningen ’t Ambtshof te Diepenveen
15 eengezinswoningen en 4 seniorenwoningen in Uddel
Hokatex
Woning-ensemble Hoenderloo
Uitbreiding kantoor Linthorst Techniek te Wenum
Verbouw kantoor Schiphorst BV
Multifunctioneel leerwerkcentrum Hoenderloo
Prinses Beatrixschool uitbreiding 2011
Praktijkschool "De Boog"
Woonhuis Wiesel
De Graanhof
Recreatiewoningen Wenum
Visio Apeldoorn
Zonnehuis Beekbergen
Visio Hoogeveen
Uitbreiding restaurant Sizzles aan de Koninginnelaan
Sporthal Zuidbroek
Muziekgebouw Splendor
ABN AMRO Apeldoorn
ABN AMRO Doetinchem
ABN AMRO Bank Roosendaal