Herbestemming bank van lening in Amsterdam

De voormalige ‘bank van lening’ is een gemeentelijk monument en heeft een horeca bestemming gekregen. De grootste ontwerpopgave was de oriëntatie van het gebouw. De ‘achterkant’ aan de Czaar Peterstraat moest een aantrekkelijke entree worden. Daarnaast moest er een groot (onopvallend) luchtkanaal gerealiseerd worden aan de zijgevel zonder het monumentale karakter aan te tasten.  Door een bestaand aangebouwd trappenhuis in te ‘snijden’ en een abstracte luifel boven de entree te plaatsen, krijgt deze gevel een gastvrije uitstraling. De gevel met de schoorsteen is volledig vernieuwd in de stijl van het originele gebouw. In het interieur (inrichting door MOS)zijn de originele gietijzeren kolommen weer zichtbaar gemaakt.

opdrachtgever:
Gemeente Amsterdam stadsdeel Centrum
locatie:
Conradstraat
 
Amsterdam
oplevering:
2015