Sporthal Zuidbroek

Sporthal Zuidbroek is onderdeel van het plan Vleugelschool Zuidbroek. In de stedenbouwkundige situatie is het gescheiden door een waterpartij. De sporthal is gesitueerd in het bedrijven terrein van Zuidbroek. 

Het ontwerp sluit in vormgeving aan op het ontwerp van de Vleugelschool Zuidbroek  en is door (terrein)inrichting en vormgeving gedefinieerd als een ‘eilandje’ met een eigen, herkenbaar, sportief karakter in het bedrijven terrein. De eenvoudige antracieten gevelbekleding, sluit aan bij de naastliggende gebouwen. 

Door de gehele sporthal op een glazen strook te plaatsen lijkt de antracieten ‘doos’ te zweven boven het sportveld en ontstaat op (kinder)ooghoogte een visuele verbinding tussen school en sporthal.  Een glimp van het kleurrijke interieur wordt zichtbaar aan de buitenzijde en vormt een lichtpuntje op het verder grijze bedrijventerrein.

opdrachtgever:
Accres / Gem. Apeldoorn
locatie:
Laan van het omniversum / Laan van de maagd
 
Apeldoorn
architect: 
oplevering:
2012