Verbouwing kantoor Boon Accountants

Niets is zo bewust omgaan met grondstoffen, als een bestaand gebouw

opwaarderen waardoor nieuwbouw niet nodig is.

De bestaande huisvesting van Boon Accountants, met een

verdiepingshoogte van 3,8m, bood genoeg mogelijkheden. Het dak

is opnieuw geïsoleerd en grote bestaande puien zijn vervangen door

nieuwe exemplaren met HR++ glas. De werkomgeving is weer als nieuw

door een ander installatieconcept, energiezuinige verlichting, goede

zonwering en een ingrijpende facelift van het interieur.

Het bestaande metselwerk wordt transparant gekeimd in de donkerpaarse

kleur die bij de veel nieuwere bebouwing in de omgeving past. Witte

kaders t.p.v. de vernieuwde entree, het nieuwe terras en de prominente

straathoek maken een kantoor met een eigentijdse uitstraling, dat aan

zijn tweede leven is begonnen.

opdrachtgever:
Boon accountants
locatie:
Europaweg
 
Apeldoorn
architect: